Menu

Bedrijfsspionage – Kan een digitaal forensisch onderzoek bewijzen opleveren?

Op de website van Datanews lazen we een artikel waarbij een werknemer van Siemens is opgepakt voor bedrijfsspionage.
Hij zou op het punt gestaan hebben om naar China te reizen om aldaar beschermde technische informatie tegen betaling aan een Chinese concurrent over te dragen.

Kan op zo’n moment een digitaal forensisch onderzoek bijdragen aan de waarheidszoeking? Zeker weten.

Bijvoorbeeld alleen al de analyse om na  te gaan welke bestanden door de verdachte op USB-sticks zijn geplaatst of de controle van e-mail verkeer waarbij bestanden werden verzonden naar een extern e-mail adres kunnen elementen van fraude/bedrijfsspionage naar boven brengen.

Zorg er daarbij voor dat U wordt begeleid door mensen met kennis van een digitaal forensisch onderzoek en een erkenning van de FOD Binnenlandse Zaken, zodat hun onderzoeksdaden niet verworpen worden door de rechtbank!

Deze specifieke case lijkt wel een “high-profile”-dossier waarbij het echt gaat om bedrijfsspionage, maar wat kunnen voor U en uw bedrijf de gevolgen zijn als iemand het volledige klanten- en prospectenbestand aan de concurrentie overmaakt?

Niet direct iets waarvoor een strafrechtelijk onderzoek wordt opgestart, maar wel iets dat de nodige aandacht en de gepaste maatregelen vraagt van de betrokken bedrijfsleiding!

Wenst U meer informatie over de mogelijkheden van digitaal forensisch onderzoek binnen een bedrijfscontext, aarzel dan niet om ons te contacteren.

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!