Menu

Our Blog

Pas op voor zeer persoonlijke nepmail ‘Windows Incasso’

Het ontmaskeren van valse e-mails wordt steeds lastiger. Een nieuwe nepmail, zogenaamd van ‘Windows Incasso’, is hier een treffend voorbeeld van.

Het begint al bij het onderwerp van de mail, waarin de voornaam van de geadresseerde wordt vermeld. Ook in de aanhef komt de voornaam van de ontvanger terug. Zo begint de mail niet met ‘Geachte heer/mevrouw’ zoals in veel nepmails het geval is, maar met ‘Geachte Erica’. Het bericht heeft hiermee kenmerken van zogeheten spearphising, waarbij criminelen doelgericht naar de gegevens van een bepaald persoon hengelen.

Het mailtje is door meerdere mensen in België ontvangen. De afzenders melden dat de vordering wordt overgedragen aan een Belgische gerechtsdeurwaarder. Ontvangers zouden beslaglegging op roerende goederen, gelden bij kredietinstellingen en loon riskeren.

De criminelen achter de mail maken u vervolgens wijs dat er nog een laatste kans is op een minnelijke afhandeling, namelijk door het bedrag via een zogeheten PaySafeCard te voldoen. Dat is net als de 3V Voucher een soort pre-paid creditcard. U kunt hiermee online aankopen doen, maar misbruik biedt oplichters de mogelijkheid om anoniem te cashen.

Advies
Het gaat hier om een nepmail, dus betaal niet. Laat u niet bedreigen door de inhoud van de mail. U loopt geen risico een deurwaarder achter u aan te krijgen.

Nepmail Windows Incasso

Nepmail Windows Incasso

Bron: Fraudehelpdesk

Tags:

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!