Menu

Our Blog

Ryanair bevestigt dat hackers 5 miljoen $ stelen via een Chinese bank.


De verdwenen fondsen zijn nu bevroren. De luchtvaartmaatschappij werkt samen met de Ierse autoriteiten om het geld, dat via een elektronische transactie verdween, te recupereren.
Ryanair maakt gebruik van dollars om brandstof te kopen en het geld kon worden overgeheveld tijdens één van deze banktransacties, aldus de Irish Times.


Ryanair is het doelwit van fraudeurs die via een Chinese bank bijna 5 miljoen $ (£ 3.25m) van haar rekeningen versluisden.
De low-cost luchtvaartmaatschappij vroeg de ‘Criminal Assets Bureau’ in Dublin te helpen om het geld, dat door middel van elektronische overdracht werd getransfereerd, te recupereren.

Ryanair bevestigde dat een onderzoek lopende was naar een frauduleuze elektronische overdracht via een Chinese bank vorige week.

De luchtvaartmaatschappij heeft samengewerkt met de banken en de relevante autoriteiten en het is zo dat de fondsen – minder dan $ 5m – nu bevroren zijn. De luchtvaartmaatschappij verwacht dat deze fondsen binnenkort worden terugbetaald en heeft maatregelen genomen om ervoor te zorgen dat dit soort transferts niet meer kan voorkomen.

Tags:

Show Comments (0)

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!