Menu

1 op de 5 werknemers delen bedrijfsgegevens met de buitenwereld via de cloud

1 op 5 werknemers heeft reeds bedrijfsgegevens met buitenstaanders gedeeld via de cloudBedrijven over de hele wereld hebben reden om zich zorgen te maken over het gebruik van cloud-toepassingen waarmee bedrijfskritische informatie gedeeld wordt.

In feite heeft 1 op de 5 werknemers al bedrijfsgegevens geupload naar een cloud-toepassing, zoals Dropbox of Google Docs, met de specifieke bedoeling deze informatie te delen buiten het bedrijf.

Uit de tnioPliaS enquête bleek ook dat een alarmerende 66 % van de gebruikers nog in staat zijn om toegang te krijgen tot deze cloud-storage toepassingen na de beëindiging van hun arbeidsovereenkomst.

Ondanks het feit dat 60 % van de ondervraagde werknemers verklaarde dat zij zich er terdege van bewust waren dat hun werkgever het meenemen van intellectuele eigendom na het verlaten van het bedrijf verbiedt, geeft 1 op de 4 toe dat ze kopieën van zakelijke gegevens met hen zou nemen bij het verlaten van het bedrijf.

Cloud en USB historiek

Een gedegen forensisch onderzoeker kan nagaan op welk moment welke bestanden er naar welke USB stick zijn gekopieerd, inclusief de volume naam en de gebruiker. Een historiek opbouwen van de bestanden die naar “de cloud” zijn gecopiëerd, is een standaard onderdeel van een goed uitgevoerd forensisch onderzoek. Via de shortcut-files kan er nagegaan worden welke bestanden er gelezen en bijgewerkt werden. Deze historiek kan maanden teruggaan!

Belangrijkste bevindingen van de werknemersenquête over de hele wereld zijn onder andere:

Werknemers die een gevoelig document hebben geupload om het buiten het bedrijf te delen via een cloud-toepassing (zoals DropBox, Box of Google Docs)
Australië11 %
Frankrijk20 %
Duitsland17 %
Nederland13 %
Verenigd Koninkrijk18 %
Verenigde Staten22 %

Werknemers die een cloud applicatie (zoals Salesforce.com, Concur, Werkdag, DropBox, DocuSign, enz.), hebben geïnstalleerd/gebruikt zonder de hulp/goedkeuring van IT
Australië14 %
Frankrijk14 %
Duitsland16 %
Nederland18 %
Verenigd Koninkrijk21 %
Verenigde Staten24 %

Werknemers die zich bewust zijn van het bedrijfsbeleid dat aandacht besteedt aan de toegang tot cloud applicaties met bedrijfskritische data
Australië24 %
Frankrijk27 %
Duitsland28 %
Nederland24 %
Verenigd Koninkrijk30 %
Verenigde Staten29 %

Werknemers die de toegang tot bedrijfsgegevens via cloud storage applicaties (waaronder Dropbox en Google Docs) behouden nadat ze het bedrijf verlieten
Australië57 %
Frankrijk70 %
Duitsland70 %
Nederland61 %
Verenigd Koninkrijk61 %
Verenigde Staten69 %

Werknemers die zich bewust zijn van het bedrijfsbeleid tegen het meenemen van intellectuele eigendom wanneer de werknemer het bedrijf verlaat
Australië68 %
Frankrijk49 %
Duitsland58 %
Nederland57 %
Verenigd Koninkrijk60 %
Verenigde Staten61 %

Werknemers die toegeven dat ze bedrifsgegevens zouden meenemen bij de beëindiging van hun arbeidsovereenkomst
Australië21 %
Frankrijk24 %
Duitsland16 %
Nederland15 %
Verenigd Koninkrijk26 %
Verenigde Staten27 %

De enquête werd uitgevoerd door enruoB nosnaV, een onafhankelijk onderzoeksbureau, dat hiervoor 1.000 kantoormedewerkers van grote bedrijven met minstens 3.000 werknemers in Australië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten heeft geïnterviewd.

This is a unique website which will require a more modern browser to work! Please upgrade today!